lauantai 7. marraskuuta 2009

Ratsastus

Kyllä! tämä on siis se uusi harrastukseni mistä olen ollut niin innoissani viimeiset viikot. Viime torstaina olin siis ihkaensimmäisellä ratsastustunnilla ja fiilis oli sen jälkeen mitä mahtavin! Olen aina ollut kiinnostunut ratsastamisesta, mutta pienenä olin allerginen koirille, kissoille yms yms. ja vanhemmat pelkäsivät minun olevan allerginen myös hevosille. Sen vuoksi minulle valittiin harrastukseksi tennis :D Siinä ei voi oikein mitään allergiaa tulla ;)

Nyt kun en ole oikeilla tennistunneilla käynyt pariin vuoteen ja ainoa jokaviikkoinen harrastukseni on ollut salilla käynti, päätin vihdoin rohkaistua ja ottaa selvää eri talleista ja ilmoittautua tunnille.

Aikuisille on hurjan niukasti alkeiskursseja tarjolla ja jos olikin niin kaikki oli täynnä. Onneksi löysin mukavan tallinpitäjän joka ehdotti minulle yksityistunteja. Ensimmäiseen tuntiin kuuluikin ratsastukseen, hevoseen ja talliin tutustumista. Opettelin siis harjaamaan hevosen ja laittamaan satulan yms kuntoon ja talutin sen varovasti kentälle. Tämä kaikki oli niin jännää ja minä olin yhtä hymyä! Fiilis oli niin katossa kun lopputunnista menin jo reipasta ravia. Ohjaaja kehui tunnin päätteeksi, että alkujännityksen jälkeen olin oikein nopea omaksumaan asioita ja yhteystyö hevosen kanssa oli sujunut hienosti. Tulipa tunnin päätteeksi pyllähdettyä hevosen selästä lumeen kun en ehtinyt kuunnella ohjeita, että satulasta tullaan rauhallisesti liukumalla alas ;) Odotan ensi viikkoa niin innolla!

9 kommenttia:

 1. Hihi vitsi ootan, että pääsen joku kerta mukaan!:)

  VastaaPoista
 2. Hihi, kuulostaa ihanalta. Moni tuttava on aloittanut ratsastuksen lähiaikoina, tuntuu olevan suosittua :) Itse unelmoin edelleen maastoratsastuksesta, jota en ole vielä päässyt kokeilemaan..

  VastaaPoista
 3. Oijoi, ihanaa! Mä oon ratsastanut ja kilpaillut 8-vuotiaasta asti (12v.), mut nyt mul on ollut pari vuotta taukoa, kun muutin pois kotoa ja lähdin opiskelemaan. Toi kilparatsastus ei oo kaikista opiskelijaystävällisin harrastus, sillä kustannukset on tähtitieteellisiä.

  Toisaalta mulla tekis myös tosi paljon mieli ratsastustunnille, mutta ei siit saa samanlaisia kiksejä, jos on tottunut ratsastamaan omilla laadukkailla hevosilla. Mut niin ikävä kyl lajia :/.

  VastaaPoista
 4. Ooo - ihanaa!! Oon niin kade! :D Mä just viime viikonloppuna mietin ihan hirveesti, että olis niin kiva alkaa ratsastaa, mutta en oikein tiedä miten lähtisin liikkeelle :o Mä kävin pienenä talleilla hoitamassa poneja, mutta en oo varma oliko se heinä vai ponit, jotka pikkasen allergisoi. Aikuisiällä oon pari kertaa käynyt ratsastamassa sellasella "ratsastusretkellä", joissa tehtiin 10km lenkki :D Oli kyllä niin superkivaa, enkä silloin ainakaan huomannut enää mitään pahempaa allergiaa, niin sitten aina välillä mietin, että mitä jos uskaltautuis ainakin kokeilemaan :) Jos jaksat niin tee ihmeessä joku aloitusopas-postaus, hih =)

  VastaaPoista
 5. Hei kuulsotaa tosi hauskalta! Mä ratsastin joskus ala-asteella ja kävin parilla ratsastusleirilläkin. Olin kuitenkin aina jotenkin arka hevosten suhteen, niin se harrastus loppui aika lyhyeen. Ois kyllä hauska alottaa uudelleen, hevoset on niin kauniita ja upeita eläimiä!

  VastaaPoista
 6. lintu: niin mäkin ootan :)

  Cherry: olen ollut pari vuotta sitten islanninhevosilla maastossa ystäväni kanssa mutta siinä en oikeastaan itse ohjannut hevosta ollenkaan. Haluaisin nyt itse oppia siihen yhteistyöhön :P

  marine: ymmärrän kyllä, itsellänikin oli vain varaa käydä salilla kun opiskelin. Osaan kuvitella sen tunnin ja oman hevosen eron. Tiedätkö, minulle kyllä tuli pieni säälin tunne hevosta kohtaan kun raukka vaan kiertää ympyrää kiltisti ja välillä vaihtaa suuntaa...:/

  Marie Keksi: minulla on onneksi ollut monta auttavaista ystävää jotka osasivat neuvoa minua aloituksen suhteen, mutta suosittelen ehdottomasti kokeilemista. Itse kun rakastan kaikkia eläimiä yli kaiken! Voin toki tehdä sellaisen aloitusopas postauksen kertoen miten itse aloitin :)

  flygirl: minullakin on sellaista arkuutta hevosten suhteen. Säikyin siellä karsinassakin jos heppa liikahti :) Mutta se rakkaus eläimiä kohtaan kuitenkin vetää niin kovin puoleensa että haluan voittaa sen jännityksen ja oppia käsittelemään heppaa ilman pelkoa. Kokeilen siis aloittamalla pienemmistä..isompi heppa pelottaa jotenkin enemmän.

  VastaaPoista
 7. Voi vitsi, nyt oot aloittanut harrastuksista parhaan! Se tunne kun saa luotua yhteyden itsen ja hevosen välille on jotain ihan mahtavaa: tässä me nyt mennään, minä ja 500kg heppaa yhdessä mielin eteenpäin. Onnea ja iloa harrastuksen pariin!

  VastaaPoista
 8. nanna: hihiii,niin minustakin tuntuu!en tosin tiedä sainko kauheasti tunnetta luotua viime tunnilla kun heppa meni omiaan ja minä vaan istuin kyydissä ;)

  VastaaPoista
 9. Mää oon kohta harrastanu vuoden =) Ja kivaa on =) Laukannutkin olen jo 7 kertaa , tosin vain 4 kertaa tarkotuksella ^^

  VastaaPoista