tiistai 16. maaliskuuta 2010

LomasuunnitelmiaKesä lähestyy ja kaikki tuntuu tekevän lomasuunnitelmia elleivät ole jo matkatkin varanneet. Päätimme poikaystävän kanssa suunnitella myös lomamme ajoissa. Vaatimuksena lomalle meillä oli se, ettei haluta viikoksi kaupunkiin kiertämään. Halutaan kerrankin pidempi loma. Poikaystäväni toivoi vain rantalöhölomaa. Kuvan perusteella ei varmaankaan ole kovin vaikea arvata?

Tarkoitus on nyt valkata kaikkein mieluisin reitti ja varata reissu mahdollisimman pian, jotta olisi jotain mitä taas odottaa. Olemme suunnitelleet lentävämme Floridaan Miamiin ja lähteä sieltä n. 7-10 päivän Karibian risteilylle. Oman lomani pituudesta en ole vielä täysin varma, mutta tarkoitus olisi viipyä jonkin aikaa myös Floridassa joko ennen tai jälkeen risteilyn.

Onko teillä kyseisestä risteilystä millaisia kokemuksia ja kertokaahan mitkä kohteet on olleet kivoja?

Heheee, laskin kauan tarvis vielä tuota reissua odottaa, niin meneehän siinä melkein 5kk :D

18 kommenttia:

 1. Ooh, kuullostaa ihanalta! Itselläkin on haaveissa Miamin reissu joskus tulevaisuudessa, ehkä ensi talvena jopa, mutta Karibian risteily olis varmaan myös ihan mahtava :) Ei siellä sitten ole hurrikaaneja just kesällä?

  VastaaPoista
 2. Eikä, toi kuullostaa niin ihanalta! En kyllä ole itse koskaan ollut tollasella risteilyllä niin en voi mitään vinkkejä valitettavasti antaa =/ Mutta nyt mullekin nousi hirvee matkakuume!! :D

  VastaaPoista
 3. Itse en ole karibianristelilyä kokenut, mutta vinkkinä Adored ever since -blogissa oli ihan oma postaus aiheesta:
  http://adoredeversince.blogspot.com/2010/02/matkat-karibianristeily.html

  VastaaPoista
 4. Kannattaa oll atarkkana laivan valinnan suhteen, nimittäin moni hiemankin vanhempi alus sillä reitillä tuntuu todella vaatimattomalta meille suomalaisille, jotka ovat tottuneet ruotsinlaivoihin "peruskaurana". Toki uusimmat ovat hienoja, mutta joukkoon mahtuu aikamoista purkkia. Olen itse mennyt Miamista Freeportiin ja onneksi tehtiin vain siirtymä, eli ei ollut risteily, koska sille laivalle en olisi jäänyt hetkeäkään pidemmäksi aikaa.

  VastaaPoista
 5. Oi ihana kohdevalinta, oon ollut pari kertaa vähän nuorempana Karibian reissuilla, tosin talvisaikaan ja kohde on ihan mieletön! :) Miami taas on vielä sitäkin tutumpi, niin kesällä kuin talvellakin ja sekin huippu kaupunki! Tosin suosittelisin ehdottomasti siirtämään kohdetta talveen-kevääseen sillä Karibian ja Miamin virallinen hurrikaanikausi alkaa kesäkuussa ja kestää aina marraskuun loppuun asti. Tämän vuoden hurrikaanikaudesta on myös ennustettu tavallista rajumpaa, ja vaikka hurrikaanien huippukuukaudet ovatkin elo-lokakuussa niin jo alkukesästä kyllä yleensä huomaa hurrikaanikauden käynnistyneen: ilma on erittäin lämmin mutta mielettömän kostea ja vähintään kuuroja tulee päivittäin. Aurinko siis usein vain vilahtelee pilvien välistä ja meillä on kesäreissuilla käynyt aina niin että viikon aikana biitsille ei ole viitsinyt mennä kuin päivänä-parina ja silloinkin vain hetkeksi. Vaikka kaikki reissut ovat olleet mahtavia niin ainakin itse oon siis saanut huomattavasti enemmän irti kaipaamaltani löhölomalta joulukuun-huhtikuun aikana tehdyiltä reissuilta! :)

  Päädyittepä sitten mihin tahansa niin erittäin rentouttavaa reissua!!! :)

  VastaaPoista
 6. Oi, Karibian risteily on myös omalla lomalistallani. Suomessa (Turussa) tehdyt Royal Caribbeanin alukset ovat kyllä upeita ja melkeinpä nähtävyyksiä itsessään. Niin isoja ja niin paljon tekemistä, että jopa viikon loma voi tuntua lyhyeltä. :) Itse tykkäisin juuri tuollaisesta risteilystä sen takia, että näkee eri saaria (pääsee laivalta pois välillä), upea sää, upeat maisemat, laivalla paljon kaikenlaista ja kaikki ruoat ja tekemiset kuuluu hintaan! Kävin vierailulla tuossa Oasis of the Seas laivalla (omassa blogissani on hieman juttuakin siitä). Vanhempani, jotka pääsivät vierailulle myös sitä edelliseen laivaan, pitivät sitä ehkä vieläkin upeampana (enemmän loistetta jne), mutta oli tämä oasiskin hieno! :)

  VastaaPoista
 7. Oi, kuulostaa ihanalta tuo teidän suunnitelma. :) Itselläkin odottaa elokuun lopussa etelänreissu, eihän sinne ole enää kuin se vajaa puolivuotta. Haha :D

  VastaaPoista
 8. Leena_L: kyllä siellä saattaa niitäkin olla, mutta asuuhan ne ihmisetkin siellä sen kesän :)

  Taya: joo toi ei varmasti ole jokaisen unelma, mutta afrikassa yms seikkaileena haluan kokeilla taas jotakin erilaista missä kaikki on ns. käden ulottuvilla :D

  très chic: kiitos vinkistä, kävin heti lukemassa :)

  Anonyymi: kiitos vinkistä :) tarkoitus on valita mahdollisimman uusi ja iso risteilijä.

  Anonyymi: hihi :)

  Anonyymi: poikaystäväni on asunut 2vuotta Floridassa ja on puhunut tuosta ilmastosta :) Meillä ei valitettavasti ole talvisin aina mahdollisuus kuin viikon lomiin, joten silloin tehdään muunlaisia pikareissuja ;)

  Catherina: juuri niitä Royal Carribean aluksia ollaankin katseltu :)

  Nanna: joo niin säälittävältä kuin se kuulostaakin, mutta onhan sitä tavoitteita oltava vaikka reissuun on vielä kuukausia ;) pakko tehdä pari minireissua ennen sitä kuites :P

  VastaaPoista
 9. Juuri näin ihanalta kuukauden matkalta Uudesta-Seelannista, Cookin Saarilta palanneena on ihana muistella kaikkia matkoja.

  Oltiin 2008 joulukuussa ensin Miamissa muutama päivä, josta vuokrattiin auto ja ajettiin Key westiin pariksi päiväksi.
  Sieltä sitten 7 päivän Karibian risteilylle Carnival Triumphilla. Itte en kyllä ehkä valitsis Triumphia toista kertaa, vaan jonkun esim. valokuvassa näkyvän Royal Caribbeanin. En kyllä tiedä onko paljon eroa :) Eikä siinä Carnivalissa tosiaankaan ollut mitään vikaa :D upee laiva ja mahtavat palvelut!
  Satamat missä pysähdyttiin oli:
  Jamaica: Ocho Rios, josta tehtiin retki vesiputouksille.
  Caymanin Saaret: Jossa käytiin Helvetissä, kilpikonna "safarilla", ja 7mile beachillä.
  Mexico: Playa Del Carmen, Cozumel ja Tulum, missä käytiin Maya raunioilla. :)
  Voin suositella!
  Upea matka! Ens kerralla tehdään 14 päivän reissu!

  VastaaPoista
 10. Oi ihanaa! :) Ainakin taalta voi kayda lukemassa eri laivoista: http://www.cruisecritic.com/

  Itse olin lansi-karibian risteilylla joskus vuosi sitten ja pidin kylla kovasti :) Eniten tykkasin Roatanista, Bahamansaarista ja Belizesta, Meksikon Cozumel oli aika perus turistirysa, mutta naita tuskin voi risteilylla valttaa - riippuu siitakin mita paattaa satamaan paastyaan tehda :)

  Miamissa vietin muutaman paivan, mika jai harmittamaan silla suuremmat ostarit jai valista - ne on sen verran pitkalla etta saa varata paivan, jos haluaa rauhassa kierrella. Keskusta ehdittiin kuitenkin hyvin kiertamaan siina ajassa.

  Meilaile pirettapuu@gmail.com, jos tulee mieleen jotain kysyttavaa noista l-karibian kohteista tai Miamista :)

  VastaaPoista
 11. Laura: älä ooo :)

  eglite: ollaan ajateltu juurikin melkein samoja kohteita kierreltäväksi :D

  Piretta: hei kiitos vinkistä :) poikaystävä on luvannut kierrättää mut parhoilla ostareilla eli siis vuokrataan heti auto ja lähdetään ajelemaan.

  VastaaPoista
 12. Oi täälläkin suunnitellaan tällaista.. :) Minkä kautta ootte menossa vai ootko varannut/varaamassa suoraan laivayhtiöltä? Tulee varmasti ihana reissu! <3

  VastaaPoista
 13. Oi kun kuulostaa niin unelmalta! Ihanaa, että pääset taas reissuun. =) Itseltä taitaa jäädä reissut vain haaveiksi tänä vuonna.

  VastaaPoista
 14. padmé: :) ollaan varaamassa suoraan laivayhtiöltä, otetaan erilliset lennot Floridaan. Toivottavasti tulee ihana reissu, mä niin ootan! Koska te meette?

  RagDoll: Lähde siskosi kanssa reissuun! :) mut saat myös reissukaveriksi ;)

  VastaaPoista
 15. Jos oikein hyvä onni käy, niin saatan saada ylimääräistä rahaa muutaman kuukauden päästä. =)
  Voisin sut kaapata mukaan johonkin pikku reissulle.

  VastaaPoista
 16. ragDoll: mä pidän sulle peukkuja!!

  VastaaPoista