lauantai 20. maaliskuuta 2010

Talja

Uutta asuntoa etsiessä eteeni on tullut myös uusi sisustusihanne. Ennen en tosiaan ole toista kertaa  kääntynyt häräntaljoja katsomaan, mutta kun kuulin sen soveltuvan hyvin mm. koirakotiin ja nähnyt ihania sisustuskuvia jossa mattona on talja päätin hankkia myös meidän kotiin sellaisen. En tietenkään aivan hetkessä lämmennyt häräntaljoille vaan kypsytellyt ajatusta noin vuoden verran. Tilauksessa onkin nyt pari taljaa joista olisi tarkoitus valita omaan kotiin sopiva.


En välttämättä halua mitään laikukasta taljaa vaan haen suht yksiväristä yksilöä. Haluan kotiini mahdollisimman vaalean lattian, joten valkoinen ei varmaankaan meidän olohuoneeseen tule (sitä voisi harkita makuuhuoneeseen), mutta vaalea beige voisi olla oiva valinta.

Taljan kanssa huoneen tunnelma on jotenkin kevyen oloinen.

Ylläolevassa kuvassa talja ja lattia on juurikin sitä mitä toivoisin uudessa kodissani olevan.

Jos ei ajatella huoneen kokolattiamattoa niin mielestäni sänky ja valkoinen talja on ihana! Tuo pääty voisi olla ihan käytännöllisestikin järkevä meidän kotiin sillä lyön monesti takaraivoini seinään mennessäni nukkumaan :)

Kuvassa pilkahtaa Kartell Louis Ghost Armchair, joka minulla on myös suunnitelmissa hankkia joko makuuhuoneeseen tai eteiseen. Olen sen verran ihastunut tuolin kevyeen vaikutelmaan, että se on pakko saada koristamaan kotia jossain vaiheessa. Makuuhuoneessa se voisi toimia hyvin pukeutumistilan yhteydessä ja eteisessä taas on hyvä istahtaa kun kiskoo vaikka saappaita jalkaan.

Mikään räikeä tapetti ei ehkä ole minun makuuni.  Tähänkin huoneeseen talja sopii silti todella hyvin!

6 kommenttia:

 1. Ma en ole ollut myoskaan mika taljafani, mutta taytyy sanoa etta naita kuvia katsellessa yksivariset nayttaa aika kivoilta.
  Makin niin toivon etta saan ghost armchairin joskus viela kotiini. Ne on niin kauniita! :)

  VastaaPoista
 2. Juuri tein omaan blogiini samasta aiheesta kirjoituksen! Ihania kuvia olet löytänyt taljaympäristöistä. Tänään kävin hakemassa Haaparannan Ikeasta (hinta oli vain noin 100 euroa!) keittiön lattialle sellaisen vaaleabeige-kaakao-värisen taljan...minusta se on aika kivan näköinen.

  VastaaPoista
 3. oi, taljat näyttää ihanilta! itsellä on haaveissa tuollainen hiukan harmahtava talja vaalealla lattialla.:)

  VastaaPoista
 4. madison: toi talja on kuitenkin niin kevyt ja helppo puhdistaa. Ootas kun meidän rontti vääntää tortut ihanalle karvamatolle niin meillä menee koko päivä pyykätessä sitä mattoa :( siksi taivun tuohon taljaan! :) mä en valitettavasti vielä saa ostaa sitä tuolia kun se ei tähän asuntoon mahdu.

  Soile: kävin kurkkaamassa uutta taljaasi ja oli kyllä hyvännäköinen! Voih kunpa se mun tilaama talja jo saapuisi :) Täytyy kyllä katsastaa ennen ostoa Ikean vaihtoehdot!

  Susanna: saa nähdä miten ystävystyn oman taljani kanssa ;)

  VastaaPoista
 5. Ihania inspiraatio kuvia! En olis ihan heti tullut mieleen yhdistellä taljaa niinkuin kuvissa, mutta nuohan toimii ja näyttää oikein kauniilta. =)

  VastaaPoista
 6. RagDoll: toivottavasti mä saan taljan näyttämään meillä vaikka edes lähes yhtä hyvältä ;)

  VastaaPoista