sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Maaliskuun haaste

Huomenna alkaa mun maaliskuun haaste. Nimittäin ostosrajoitus! Ihan turhaan laitan itselleni lakon pystyyn kun en näe siihen järkevää syytä ja se olisi muutenkin turhan hankalaa :) Minulla on kuitenkin shoppailu melkein ryöstäytynyt käsistä näin lähiaikoina, joten ajattelin laittaa siihen järkevän rajan niin että osaisin taas arvostaa shoppailua ja säästäisin myös hiukan rahaa vaikkapa kesälomaa silmällä pitäen!

Rajana minulla on maaliskuussa 200€, johon sisältyy vaatteet ja kaikki itselleni ostamat jutut. Tähän en siis laske ulkona syömistä tai leffassa käyntiä tai harrastuksia. Ruokaostoksiin ei rajaa voi laittaa ja äidilläni on maaliskuussa synttärit, joten en voi rajoittaa tuhlaustani äipän 60-vuotis lahjaan.

Aion merkata kaikki ostokseni ylös pennilleen, niin että osaan seurata ettei varmasti mene tuon rajoitetun summan yli. Koitan muistaa kertoa täällä vaikkapa kuun puolessavälissä, että missä mennään tuhlauksen suhteen. Haastakoon kukin itsensä ken uskaltaa ;)

13 kommenttia:

 1. miten paljon sulla sit yleensä menee kuukaudessa rahaa vaatteisiin sun muihin? :D 200e on mulle ainaki aika paljon..

  VastaaPoista
 2. ^^Ihan samaa mäkin aattelin, pidän nimittäin myös kirjaa omista menoistani ja tässä kuussa kertyi vain reilu 80 euroa ilman että edes säästelin... Todella harvoin menee yli 200 euroa kuussa. Paljonko sä normaalisti kulutat kuussa?

  VastaaPoista
 3. mitä sää sit ostat jos et laske tohon 200 e ulkona syömsiä, leffassa käyntiä yms. muita "turhuuksia" ? :D

  VastaaPoista
 4. Onnea matkaan :) Mua on auttanut sellainen taktiikka, että nostan esim just sen 200e käteistä ja maksan ostokset pelkästään niistä. Kortti hyllylle, ei voi mennä yli :D

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: en halua tarkemmin kommentoida paljonko yleensä tuhlaan, mutta lähikuukausina on mennyt todella paljon enemmän kuin tuo kyseinen summa!200€ on paljon ja sen takia haluankin pysyä sen rajoissa :)

  Lina: itse en varmaan pärjäisi 80€:lla. En ole tarkkaan laskenut paljonko yleensä tuhlaan, mutta viime kuukausina on tullut tuhlattua LIIKAA.

  Susanna: en laske ulkona syömistä ja leffassa käymistä turhuudeksi. Minun mielestä ei ole turhuutta viettää aikaa ystävien/poikaystävän kanssa käyden syömässä tai leffassa. Tuohon 200€ sisältyy siis vaatteet,kengät,korut, ylimääräiset meikit yms..

  Piretta: se on kyllä hyvä taktiikka :) tosin mä säästelen aina kuitteja, joten niistä on helppo laskea.

  VastaaPoista
 6. Mäkin yritän hieman hillitä. Tuntuu nimittäin myös, että liikaa on tullut tuhlailtua. Mutta samalla yritän vakuuttaa itselleni, että nyt kevätvaatteet täytyy ostaa, jos jotain kivoja meinaa saada ;D Tosin en välttämättä laita mitään tiettyä rajaa ostoksilleni. Yritän vain harkita ostoksia enemmän.

  VastaaPoista
 7. Varmaan pitäis munkin kokeilla tätä :D Kokonaiseen ostoslakkoon ei musta kyllä olisi, mutta tuo voisi kyllä toimia, että asettaisi ylärajan ostoksien yhteissummalle. Tsemppiä!:)

  VastaaPoista
 8. Hyvä idea!
  Mulla on meneillään ostospaasto pääsiäiseen, sillä alkuvuodesta ostoksia on tullut tehtyä ihan liikaa (tosin tänään jouduin tekemään ihan pikku poikkeuksen :))... pääsiäisen jälkeen voisinkin sitten siirtyä tälle rajoitetulle, ettei homma karkaa karkaa käsistä pitkän paaston päälle ;)

  VastaaPoista
 9. Kyllä munkin on pakko haastaa itseni tähän! Toisaaltaan taas niin kuin Nina sano, on kevät vaatteet äkkiä saatava omaan kaappiin jos jotain kivoja aikoo itselleen saada! Mutta kyllä ne tietyllä budjetillakin sinne saadaan :)

  VastaaPoista
 10. Emmi: hih, kiitos :)

  Nina: mä olen kyllä tuon ostosten harkitsemisen jo oppinut opiskeluajoilta. Silloin tuli palautettua tavaraa kun tajus että tavara on turha ja muuhun ei jäänyt rahaa :D

  Paubella: joo en mä osais jättää jotain ihanuutta kauppaan varsinkaa jos se ei paljoa maksais ja tietäis et jäis harmittaa jos ei sais ;)

  Lovely Frog: hahahaaa, joo toi rajoitus on must aika hyvä kun ei tarvi täysin poikki pistää vaan vähän himmailla :)

  Inssu: kyllä on :)

  Laura: kyllä fiksulla suunnittelulla ja budjetilla saa tosiaan ihan kivat kevät vaatteet ;) ja huhtikuussa voi taas vähän repsahtaa...äh,sanoinko ton ääneen?

  VastaaPoista
 11. Taisit sanoa! Ja huhtikuussa onkin hyvä aika repsahtaa kun mäkin astun vihdoinkin ''aikuisuuteen'' ;)

  VastaaPoista