lauantai 27. huhtikuuta 2013

Sairaalakassi

 Noniin, näin ensikertalaisena sain vihdoin sairaalakassin pakattua 5 päivää ennen laskettua aikaa ;) Olen vain niin armottoman huono pakkaaja, että siksi tämäkin viivästyi. Vauvan turvakaukalo ei tietenkään heti lähde mukaan vaan mieheni saa tuoda sen sitten ennen kotiinpääsyä. Pupusoittorasian hankin jo todella varhain kun luin, että sitä olisi hyvä soittaa masulle niin että sikiö tottuisi tuttuun musiikkiin. Se on siis ollut minunkin iltalauluna jo monet kuukaudet sängyssä :) Vaaleansinisen Benettonin kevyttoppapuvun lisäksi mukaan tulee Benettonin beige viltti.
Sairaalalaukkuna minulla toimii Mulberryn simple clipper kassi josta kirjoitin tässä ja tässä. Sisältönä on mm. pari eri vaatekertaa vauvalle, Ruskovillan silkkimyssy, sukkia, anopin neulomat pikkutumput, vauvan tossut, ensitutteja, pari riepua/liinaa ja vaippoja (tarvitseeko niitä olla mukana omasta takaa?). 
Itselleni olen pakannut mukaan mm. kasvo-/vartalorasvaa, liivinsuojia, mukavat vaatteet, vehnätyyny, deodorantti, hammasharja ja tahnaa, rintakumit, neuvolakortti, eväitä :)
Muistinkin juuri, että synnytyssuunnitelma on vielä tekemättä!

18 kommenttia:

  1. Ei tarvitse olla vaippoja omasta takaa.. niitä ihan pieniä on siellä. Sairaalan vaipoissa on sellainen ihana raita pepussa, joka värjääntyy, kun pissa vaipassa hihi! Laitan sulle Fb viestiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha, ne vaipat taitaa olla juuri tälläisia ensikertalaisia mammoja varten jotta tunnistais koska täytyy vaihtaa :D

      Poista
  2. Meillä ainakin sairaalan puolesta oli vaipat sekä vaatteet sairaalassaolon ajaksi, eli en omia vaatteita siellä käyttänyt vauvalla (enkä itsellä). Kotimatkaksi sitten mies toi vauvalle valmiiksi pakkaamani varusteet ja kaukalon. Ja kaikki muukin vauvan hoitoon tarvittava sairaalassa oli. Tutti pitää tietty ottaa jos sen haluaa heti antaa. Suositellaan vissiin ettei sitä annettaisi ennen kuin vauva on oppinut oikean imemisotteen kunnolla. Me käytettiin kyllä heti kotiin päästyämme tuttia eikä se aiheuttanut ongelmia. Tuo sama Hennesin pussukka löytyy täältäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heh, innokkaana pakkasin vauvanvaatteita jos jaksankin laittaa omat vaatteet kun vierailijat tulee :) Nuo pussukat on niin suloisia! :))

      Poista
  3. Oiih ja kääk! Enään noin vähän aikaa laskettuun aikaan. Mihin tämä aika menee...juurihan sitä oli vielä 5 vkoa. Kaikki menee omalla painollaan, joten kannattaa vaan yrittää ottaa rennosti nämä päivät, kun aika tulee, niin kroppa tietää, mitä tekee. Vitsit, tulee ihan omat synnärifiilingit mieleen... ;) Ja kiitos Mulberry-bägin postauksesta. Ajattelinkin jo, että ensisijaisesti tulee sairaalakassiksi juuri nyt. T. Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahaha, muistan itsekin kun tokaisin jossain kohtaa että enää 7kk! jee! :) bägi oli joo vähän kuin palkintona tästä odotuksesta ja takaisin Suomeen muutosta itselleni ;)

      Poista
  4. Apua pääsee pitkästä aikaa kommentoimaan kun työpaikan kone ei ole yhteistyökykyinen bloggerin kirjauksen kanssa :DD (kahvitaukojen hyötykäyttöä on blogien lukeminen ;D )
    Uskomatonta, että laskettu aikasi on jo noin pian! Vauvalle olet kyllä hankinut ja saanut kaikkea ihanaa :) Toivottavasti synnytys sujuuu hyvin! :) Nautippas viimehetkistä raskaana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva "kuulla" sinusta taas! :) Kommenttisi ovat aina niin piristäviä <3 kyllä, olen hurjan kiitollinen kaikille ystävilleni ja läheisilleni miten huomioonottavaisia kaikki ovat olleet!! :)

      Poista
  5. Hienosti olet osannut pakata kaiken oleellisen sinulle ja vauvalle! Vaippoja ja muita tarvikkeita löytyy kyllä sairaalassa vauvalle koko hoitoajalle ja mielellään vauvalle pukeekin omat vaatteet vasta kotiinlähtöpäivänä niin ei turhaan kauniit vaatteet heti tuhriinnu. Tutit ovat hieman "turhia" sillä niitä ei tosiaan suositella heti alkupäivinä, jotta vauva saa keskittää kaiken hamuamisen ja imemisen rinnalle tutin sijaan. Niin, ja muistithan pakata kameran? :) T. Kätilö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos vinkeistä :) tuteista olenkin kuullut, mutta otin ihan varmuuden vuoksi ;). Oi, kamera lähti oitis lataukseen! :)

      Poista
  6. Paljon tsemppiä sinne! Hienosti olet valmistautunut, vaikka sitä kokemusta omasta takaa ei ole ;) Ja tutunnäköinen laukkuhan se siellä, hieno ostos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi kiitos :) heh, tää laukku ei varmaan tule koskaan menemään vaihtoon kun sille tulee tunnearvoa ;)

      Poista
  7. Jotenkin sitä on niin vaikea ymmärtää, että teitä onkin pian 3, kahden sijaan, vaikka tuon ihanan masun olenkin nähnyt..

    Jänskättääkö jo? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha, mun on kans vaikea ymmärtää! ei sitä vaan meinaa uskoa itsekään todeksi vielä :) kyllä jänskättää ja malttamattomana olen! :))

      Poista
  8. Sairaalasta tosiaan saa vauvalle vaatteet ja vaipat. Ja niitä (ainakin meillä) meni pyykkiin melkein joka toisen syötön jälkeen, eli ei kannata liata omia turhaan. Pakkasin kuitenkin mukaan vaatteet vauvalle kotimatkaa varten.
    Vinkkejä jotka koin tarpeelliseksi sairaalaan:
    - Paljon pieniä vastasyntyneen sukkia, joita voi laittaa raapimissuojiksi pieniin käsiin. Ne sellaiset varsinaiset raapimissuojat eivät oikein pysy käsissä.
    - Lansinoh voidetta (mahdollisesti kipeytyville rinnanpäille)
    - Synnytykseen litroittain mehutetroja (sairaalan lasissa tarjottava mehu ei ole niin kätevää jos joudut makoilemaan sängyllä).
    - Jotain omia herkkuja (vaikkapa paahdettuja manteleita, karkkia tms.). Niitä voi syödä kunnes henkilökunta sanoo, että mahdollisen tulevan leikkauksen vuoksi ei kannata.
    - Miehelle ipad (jos synnytys pitkittyy) niin ei hermoile;)

    Omalla kohdalla lapsivesi meni perjantaina, siirryin synnytyssaliin la-su välisenä yönä ja vauva syntyi keisarinleikkauksella vasta ti iltapäivällä. Eli aika pitkä urakka, mutta siitä jäi todella positiiviset fiilikset. Omalle kohdalla parhaat rentoutumismenetelmät olivat synnytyslaulu (eli hengitystekniikka) ja ilokaasu. Ja kun ne eivät enää auttaneet niin otin epiduraalin. Kannattaa vaan kuunnella omaa kroppaansa ja luottaa erittäin taitavaan henkilökuntaa. Tsemppiä!:):):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos paljon vinkeistä :) meillä oli sen verran pikaista touhua ettei edes sairaalakassia ehditty autosta mukaan :))

      Poista
  9. Onko tuo turvakaukalo minkä merkkinen? :)

    VastaaPoista